Vene


Calimera on Maestro 35 -tyyppinen suomalainen purjevene. Vene on jo yli 20-vuotias, mutta hyvällä ylläpidolla ja säännöllisillä uusimisilla se on varsin nykyaikainen purjevene ja edustaa muotoilultaan hieman klassisempaa linjausta.

Jo alkututustuminen veneeseen osoitti, että siinä on potentiaalia niin nopeutensa kuin myös muiden ominaisuuksien ansiosta. Erityisen veneestä tekee sen erittäin tilava perähytti, joka tarjoaa myös runsaasti säilytystilaa. Nämä olivat merkittäviä asioita meille siirryttyämme 70-luvun puolitonnarista Maestroon.Veneen layout muistuttaa hyvin paljon Balticin 38- ja 42 -jalkaisia malleja, mutta ulkoisesti se sekoitetaan Swan 371:een - molemmissa on mm. samankaltainen välikansi.

Elokuussa 2012 vain alle 2 viikkoa veneen saamisesta kotisatamaan päätimme ottaa osaa Suomen suurimpaan avomeripurjehduskilpailuun Helsinki-Tallinna Raceen. Kilpailu sujui heikoissa tuulissa, mutta pienen säätämisen jälkeen selvisimme maaliin luokastamme neljänsinä ja pääsimme palkinnoille! Paremmat sijat menetimme hitaalla reagoinnilla olosuhdemuutoksiin. No, vene osoitti jo tuolloin kykynsä.

Vaikka Maestro ei pärjää nopeudella uudemmille saman kokoluokan veneille, on se kuitenkin meille riittävän nopea ja matkapurjehduksessa hyvä. Toisaalta opimme myös, että Maestron saa lähtemään lapasesta liian suurella purjealalla - tämä ei ollut mahdollista aiemmassa raskaassa puolitonnarissa. Veneen maltillinen syväys tarjoaa myös mahdollisuuden liikkua hieman matalammilla väylillä ja esim. Hollannin kanavilla.


s/y Calimeran perustiedot:

Nimi: Calimera
Malli: Maestro 35
Suunnittelija: Eivind Still
Valmistaja: Maestro Boats
Valmistumisvuosi: 1990
Pituus: 10,75 m
Vesilinja: 8,4 m
Leveys: 3,5 m
Syväys: 1,8 m
Paino: 5,5 t (matkavarustuksessa pitkälti yli 6t)
Korkeus vesilinjasta: 15,5 m (VHF-antennilla 16,5 m)
Isopurje: 26 m²
Genua: 42 m²
Spinnaakkeri: 99 m²
Moottori: Volvo Penta 2003, 28 hp
VHF-kutsu: OH-2785
MMSI-numero: 230051400
Purjenumero: FIN-11530
Kotisatama: Haukilahti, Espoo, Finland


s/y Calimera Rødvigissä Tanskassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti