torstai 14. elokuuta 2014

Suomenlahdella kohti kotia

Menimme viikonlopuksi mökille. Ensin pysähdys Kasnäsissä täyttämään vesileilit ja ruokavarasto, sitten kohti mökkiä. Matkalla nähtiin merikotkanpesä - loiston päällä! Ilmeisesti pesää ei rohjettu siirtää. Illaksi sitten päästiin mökin laituriin. Tätä oli jo hiukan odotettukin: saunomista, uimista, grillausta ja joutenoloa Suomen suvessa. Kelit olivat ihan ok ja vesi hämmentävän lämmintä (25‘c). Sinilevästä ei ollut tietokaan, eli kesää parhaimmillaan. Superkuukin tuli näyttäytymään.

Poimittiin samalla mökiltä kyytiin joitain sinne jätettyjä tavaroita. Joillain on muuttoauto, meillä on muuttovene. Kelit muuttuivat epävakaiksi, luvattiin sateita ja ukkosiakin riitti, joten mökkeilystä nautittiin vain muutama päivä. Sitten suunnattiin Bärösundiin. Matkalla ihmeteltiin merimetsoyhdyskuntaa puissa. Ensin tuhoavat luodot ja nyt puita... Ehkä asialle pitäisi hiljalleen tehdä jotain.

Tuuli tuli mukavasti takaa ja välillä mentiin nätisti purjeilla. Keli oli nätti ja aurinko paistoi. Illaksi päästiin Bärösundin kaupan laituriin ainoana veneenä. No, yöllä tuli vielä pari venettä lisää. Aamulla kaupasta tuoreet eväät mukaan ja kas - aamulla laituriin eteemme oli tullut s/y Calimero! Kyseinen vene oli nähty pari vuotta sitten Karlskronassa kun se oli palaamassa vuoden reissulta Välimereltä. Maailma on pieni ja naureskeltiin veneittemme nimiä (ankka-merkitys Keski-Euroopassa) sekä höpistiin muita venejuttuja.

Iltapäivällä siirryttiin mukavassa purjehdussäässä veneseuramme saareen Kirkkonummelle. Rapsakka tuuli tuki toimintaamme kiihdyttäen Calimeran hyvään vauhtiin. Ei ole koskaan Porkkalan selkä taittunut näin nopeasti! Ja nyt pohja ties minkä levän valtaamana... Samalla väistettiin sateet ja ukkonen, jotka pyörivät mantereen yllä.

Tallklippanilla ei ollut muita, joten saunavuoroista ei ollut pulaa. Grillattiin ja saunottiin taas oikein hyvin. Merivesi tuntui viileältä ja lämpömittari paljasti sen olevan vain 16'c! Hyi! Sen sijaan sinilevää ei ollut ja vesi oli poikkeuksellisen kirkasta (näki noin 2 metriin). Illalla tuli taas sade ja ukkonen, mutta tämä tuntuu olevan nyt ihan vakio.

Seuraava päivä nukuttiin pitkään, syötiin hyvä aamupala ja iltapäivällä päätettiin, että lähdetään kotiin Espooseen. Vaikka vene on ollut kotimme jo tovin, tulee vene-elämä pian loppumaan. Viikonloppuna onkin edessä muutto oikeaan asuntoon sekä totuttelu normaaliin päivärutiiniin. Hassu ajatus, mutta oikein kivakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti