keskiviikko 27. elokuuta 2014

Paluu normaalielämään

Aika nopeasti palattuamme saatiin avaimet asuntoon ja aloitettiin muutto. Pari varastoa tyhjennettiin ja haettiin Ikeasta pari kuormaa ja kas - kämppä oli aika pitkälti sisustettu. Vaikka kämppä ei ole turhan iso, vain 50 m2, niin tilaa tuntuu olevan ruhtinaallisesti. Veneestä muuttaessa kaikki tuntuu isolta ja jopa luksukselta. Vaikka merinäköalaa ei enää ole, tuo sauna, astinapesukone ja parveke tiettyä mukavuutta. Kyllä nämä mukavuudet ovat ihan kivoja eikä hyvät sängytkään ole pahasta. Ja kaikki tämä tila - päätä ei lyö mihinkään!

Uusi näkymä ulos

Salongilla on kokoa!

Monet ovat kyselleet oliko reissu tekemisen arvoinen. Oli, ehdottomasti. Ei oikein voi verrata aiempiin lomareissuihin. Paljon ehdittiin kokea, näkeä ja uusia ystäviäkin tuli matkalta. Välillä oli haasteita ja jänniä tilanteita, mutta myös hienoja onnistumisia ja riemuakin riitti. Eniten on kysytty mikä oli paras paikka. Tähän on vaikea vastata lyhyesti, sillä yksiselitteisesti parasta paikkaa ei ollut, mutta oli monia eri tavoin hienoja ja mieleenpainuvia paikkoja. Tässä vähän listausta joitakin niistä kronologisesti:

Groningen, Hollanti 
- yllättävän viehättävä kaupunki kanavan varrella, satama aivan keskellä kaupunkia. Paras kanavastoppi. Kokonaisuutena Standemast route oli kokemus, jota ei voi kokea missään muualla.

Beaucette, Guernsey
- täällä erinomainen (satama)palvelu, hieno ympäristö ja loistava tunnelma.

Espanjan Riakset yleisesti
- todella mukavia pikkukyliä, hienoja ankkurilahtia ja kaunista luontoa.

Cascais, Portugal
- kallis satama, mutta todella kaunista, voi myös olla ankkurissa.

Porto Santo, Madeira
- todella mukava satama ja ankkuripaikka, mukava ja rauhallinen kylä. Täällä oli upea tunnelma.

Carricou, Grenada
- Rauhallinen saari, joka tarjosi todella leppoisan ilmapiirin. Täällä olisi voinut olla pidempäänkin.

Rodney Bay, St Lucia
- Ei niinkään ehkä kaunis, mutta täällä todella hyvät palvelut, aina hyvää seuraa ja ruokakaupoissa hyvä valikoima lihaa ja muita tuotteita

Saltwhistle Bay, SVG
- hienot maisemat, upea ranta, kiva saari, vaikkakin vähän ruuhkainen. Täällä tuuli ei niin haitannut verrattuna läheiseen Tobago Caysiin.

Mustique, SVG
- hieno yksityissaari, jonne ei varmaan olisi muuten ollut koskaan mahdollisuutta mennä. Täällä oli todella siistiä ja palvelu oli koko Karibian parasta. Viihdyttiinkin kokonainen viikko.

Iles Des Saintes, Guadeloupe
- Kiva saariryhmä Guadeloupen eteläpuolella. Pala Ranskan maaseutua istutettuna Karibialle; hyviä ravintoloita, hienot näköalat ja ilmapiiri. Täälläkin viihdyttiin viikko.

English harbour / Falmouth harbour, Antigua
- Ihan hienoja paikkoja ja English harbourin historiallinen miljöö oli käymisen arvoinen, mutta erityisen vaikutuksen tekivät superjahdit. Vaikka muuallakin nähtiin isoja veneitä, oli kattaus täällä huikein.

Great Bird Island, Antigua
- Upea saari, jolla hyvin vähän muita veneilijöitä. Täällä oli sitä mielikuvien Karibiaa ja siitä nautittiin. Hyvät sukelluksetkin.

Deep Bay, Antigua
- Melko tavallinen ankkurilahti hiekkarantoineen, mutta viereinen kukkula tarjosi vanhan linnoituksen ja upeat näkymät. Itse lahdesta löytyy vanhan hylky, joka oli loistava snorklauskohde!

Ile Fourchue, St Barts
- Karun kaunis autiosaari, jossa ilmaiset poijut ja paljon vaelleltavaa - saaren kukkuloille pääsi kiipeilemään ja näkymät olivat kerrassaan upeat.

Gorda Sound, BVI
- Vähän turhan suosittu paikka, mutta syystäkin: kaunis alue, paljon rantoja ja vielä palveluitakin.

The Baths (tai viereinen Trunk bay), BVI
- Upeat hiekkarannat, "kivet", hyvin rauhallinen "oma" lahti. Täällä käytiin useamminkin.

St Johnin lahdet yleisesti, USVI
- Luonnonsuojelualueen lahdilla upea luonto - kävelyreittejä, hiekkarannat, grillausta rannalla, villiaasit jne. Täällä oli loistavat snorklauspaikat ja bongattiin vedestä hai, kilpikonna, barracuda ja paljon muuta. Varmaan vajaa kuukausi koluttiin näitä paikkoja.

Gotska Sandön, Ruotsi
- Saari, joka on aina ennen ohitettu, mutta joka oikeasti tarjoaa ihan järkevän pysähtymispaikan melko monessakin purjehduskelissä. Ankkurin pito oli hyvä, hienot hiekkarannat ja kauniit maisemat. Vähän kuin joku Karibian saari, mutta ei kuitenkaan.

Muuten paluu normaalielämään on sujunut hyvin ja kotona on jo netti, Aku Ankka on tilattu ja toinen meistä on ehtinyt aloittaa jo työtkin. Vene on nyt jäänyt vähän vähemmälle huomiolle, sattuneesta syystä, mutta johan siellä ehdittiinkin olla. Jotenkin tuli veneilyähky, joten saattaa olla loppukauden veneilyt aika vähissä. Olen tehnyt yhteenvetotaulukkoa reissusta ja eiköhän se tule laitettua seuraavaksi. Aika moni on ollut yhteydessä milloin mihinkin liittyen ja se on ihan ok, niin mekin kysyimme muilta menijöiltä ennen omaa lähtöä ja saimme paljon apua ja hyviä vinkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti