tiistai 3. kesäkuuta 2014

Palm Beach, Miami

St Thomasilta lähdimme lentäen kohti Floridaa. Lentökentällä oli melkoinen rivi aurinkopaneeleja ja kävi ilmi, että ne tuottavat 150 kodin sähköt. Ihan kätevää tasaisen maan hyödyntämistä. Koneemme lähti noin 30min myöhässä ja loppupäässä odottelimme vielä noin 45min pääsyä portille, mutta niin vain päästiin hyvin perille. Vastaan tulleet Betsy ja Johnkin löytyi ja sitten lähdettiinkin heidän luo. Illalla oli mukava jälleennäkeminen kun Nikke näki vaihtariveljensä liki 15 vuoden tauon jälkeen.

Aurinkopaneeli-info

Kiitorata, paneelit aidan vieressä

Floridan rantaa

Floridaa (Fort Lauderdale), huomaa golf-kenttä

Floridaa (Fort Lauderdale)


Seuraavana päivänä lähdimme vähän kiertelemään ympäristöä. Keli oli pilvinen, mutta se oli vain hyvä, sillä lämpöä riitti muutenkin. Amerikoissa kun ollaan niin täällä on tietenkin oma Trump Plaza (ihan kivat töllit), porukalla tyylikkäät rassit (Benet, Fefet, Rolssit, Astonit jne) ja löytyipä lähisatamastakin kohtuullisia moottoriveneitä. Huomattiin myös, että satama oli Marinetekin pykäämä. Lähimaastossa oli myös laaja ostoskeskus, jossa puolet tiloista oli (lähinnä vaate)kauppoja ja puolet ravintoloita/baareja. Hauskasti Banana Republicin liikkeessä oli Marimekkoa kaupan. Liekö trendikkäille suomalaisille eläkeläisille...

Donaldin bisneksiä tsekkaamassa

Manaatit ovat pienoinen riski veneilijöille - hitaisiin veijareihin on helppo törmätä

Waterfront

Palmuja on katukuvassa

Töllejä

Trump Plaza

Rantamökkejä ja pari venettä ankkurissa

Satamaa

Erilainen vene

Suomalaista osaamista täälläkin

Tölli

Marimekko

Autokauppa. Todella paljon avo-Astoneita alueella. Yhtään farmari-Volvoa ei nähty...

Tölli

Floridan kämpistä voidaan todeta seuraavaa: talot ovat aika isoja, alakerrassa on yksi tyyppi vastaanottotiskillä 24/7, lukittua ulko-ovea avaa toinen veijari, yhteisiä tiloja on _paljon_ ja alimmat kerrokset muistuttavatkin lähinnä tyylikkäämpiä toimistorakennuksia... Ja sitten on tietenkin monta kerrosta parkkipaikkoja ja asunnoissa luonnollisesti ilmastointi. Täällä on myös kuntosali, uima-allas sekä bonuksena jopa sauna. Ihan kiva - kuulemma tämmöiset vaaditaan, että porukka saadaan houkuteltua asumaan tänne. Suomalaiset lienee vähän ihmeissään tämmöisestä, mutta täällä se kuuluu asiaan.

Asuintalon yhteistiloja, todellinen olohuoneen jatke bilispöytineen ja kaikkineen

Kotitalon aula

Illalla käytiin tutustumassa ravintolatarjontaan tarkemmin ja täytyy sanoa - varsin asialliset pöperöt ja ruokapaikkoja todella riittää. Maanantainakin väkeä oli aika paljon liikkeellä ja sesonki on jo ohi! Oli elävää musiikkia ja mango-mojito oli varsin mainio. Kuulemma ravintolat ovat tajunneet keskuksen 20 salin elokuvateatterin vaikutuksen ja iltaisin leffojen jälkeen ravintoloista saa ruokaa puoleen hintaan. Harva kävelee ohi ja myynti vetää. Toisaalta hinnat olivat jo happy hourin aikaan varsin houkuttelevat. Koko alue oli valaistu mukavasti ja varsin tunnelmallisesti.

Pöperöä

Ulkona

Cityplace

Cityplace

Cityplace

Lähikadunkulma

Tiistaina lähdettiin käymään itse Palm Beachilla, joka on ihan vieressä sillan toisella puolen. Ehkä 15 min kävelyn jälkeen maisema muuttuikin melkoisesti - edessä oli Atlantti. Täällä myös näkyi paremmin vauraus - lukuisten pankkien jälkeen alkoi omakotitaloalua, jossa talot olivat isoja, monella yksityisranta uima-altaineen, pihat hoidettuja, autot erikoisia jne. Worth Avenue oli oma lukunsa erikoisliikkeineen, joskin suht sama oli pienessä mittakaavassa muutamilla Karibian saarillakin.

Palm Beachin katukuvaa

Tölli

Rannan asuintaloja

Atlantti

Katukuvaa

Tyylikäs portti

Kukkakaupan auto

Luikkarikauppa

Monenlaista rakennusta


West Palm Beach

West Palm Beach

Sitten olikin aika pakata tavarat ja lähteä taas lentokentälle kohti uusia maisemia. Floridasta jäi lyhyen visiitin perusteella kuitenkin ihan positiivinen kuva - paikka varmaan toimii virikkeineen hyvin suomalasille eläkeläisille, mutta tavallisille tallaajille ehkä paikoin vähän överiä. Monelle amerikkailaiselle homma tuntuu toimivan ja mikäs ollessa. Meillä oli oikein mukavaa ja helppoa, Betsy ja John tarjosivat täyden ylläpidon ja lisäviihdettä saatiin koirasta, Penny, joka tykästyi heti Hannaan (yllätys).

Hanna ja Penny

Pakolliset virvoikkeet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti