sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Rönnessä saksalaisten keskellä

Lähdimme Kalmarista parin venekunnostuspäivän jälkeen jatkamaan matkaa. Vastaiset tuulet näyttivät hellittävän yöksi, joten päätimme lähteä heti aamuyöstä. Suunnitelma toimi: ensin koneella Kalmarsundista ulos ja sitten käännös lounaaseen ja meille virisi sivumyötäinen tuuli. Tuuli muuttui muutaman tunnin kuluttua voimakkaaksi, joten etenimme vauhdilla ja touhussa oli tekemisen meininkiä. Piti oikein reivata purjeita, mutta se ei hidastanut vauhtia.

Koska saatiin sopiva tuuli niin rykäistiin samalla Simrishamniin, jolloin matkaa tuli yli 100nm, mikä on suht reipashenkinen päivälegi. Juuri Simrishamnin edustalla havaitsimme, että oli tulossa ukkonen ja sade, mutta ehdimme onneksi lähes täyteen satamaan ennen ukkosta. Sade toki tuli päälle, mutta gearit oli päällä. Samalla huomattiin, että satamassa oli jo toinenkin lämpöisemmille vesille tähtäävä suomalaisvene Panthera.

Seuraavana päivänä moikattiin Pantheran tyyppejä, laitettiin vähän venettä ja haettiin volvoon varaosia ja valmistauduttiin siirtymään pois Ruotsista. Bornholmin Rönne oli vain 30 mailin päässä ja saimme hyvän sivutuulen, joten matka meni mukavasti. Samana aamuna Adele painoi ohi pohjoiseen vain muutaman mailin päästä.

Rönne on kiva satama palveluilla, mutta nyt se oli aika täynnä ja erityisesti saksalaisia - täältä tosin on Saksaan vain noin 50nm, eli ei ihmekään. No, tilaa löytyi ja sopiva ylityskeliä odotellaan yhä, tarkoitus olisi taas rykäystä vähän pidempi päivälegi, jos mahdollista. Keli on ollut upea ja venehommia on voinut tehdä hyvin, eli ei voi valittaa. Tai no, ennemmin olisi viereisellä biitsillä kuten aika moni muu, mutta noin muuten...

Yhä on mukavaa ja naapuriveneen sakutkin heti kylkeen tultuaan pyysivät veneeseensä oluelle, joten sosiaalista elämääkin on jonkin verran. Veneessä on yhä hienoinen kaaos, mutta nyt salonki on jo siivottu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti