perjantai 9. toukokuuta 2014

Vappu Karibialla

Vappua ei vietetä Karibialla kuten Suomessa, vaikka täällä onkin samoihin aikoihin erilaisia karnevaaleja. Kaupat ja muut paikat ovat aika normaalisti auki, mutta saattavat olla myös kiinni vähän mielivaltaisesti ja ilman eri ilmoitusta. No, tämä kyllä taitaa päteä myös vuoden muihinkin päiviin ihan yhtä hyvin.

Olimme hankkineet sima-ainekset jo hyvissä ajoin, joten sima oli hyvin valmistunut vapuksi. Sima muuten onnistui varsin hyvin. Muutamia muitakin tuttuja vappueväitä löytyi kaupoista, joten saimme ihan asiallisen tarjoilun aikaiseksi. Meidän vappupöytään kuului siman ja skumpan lisäksi munkkeja, nakkeja, perunasalaattia, viinirypäleitä sekä patonkia ja juustoja eri muodoissa.

Vappu ei oikein tuntunut samalta: ei ollut Mantan lakituksen seuraamista väkijoukossa, kylmää ja/tai sadetta saati edes Kaivariin siirtymistä, mutta toisaalta olimme veneellä tyypillisen tarjoilun ääressä ja vaatetukseksi riitti toppa-asujen sijaan uimashortsit. Ihan hyvä näinkin. Muilla veneillä ei vappua tunnuttu juhlittavan, ei edes norskeilla ollut hulinaa.

Jouluna saimme veneellä aikaiseksi kohtuullisen jouluisen tunnelman, mutta vappuna vastaava ei oikein onnistunut samoin. Jotenkin tuntui hassulta juhlia vappua täällä lämmössä kahdestaan. Illan kuitenkin kruunasi yllättävä näky: noin klo 21 paikallista aikaa eteläpuolellamme taivaalta putosi meteori! Meteorista ei saatu valitettavasti kuvaa, mutta oli melkoinen ilmestys ja kruunasi illan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti