tiistai 12. marraskuuta 2013

Kulinaristisia elämyksiä Kanarialla

Valmistelut parin päivän päästä alkavalle Atlantin ylitykselle pitävät Calimeran varsinaisen miehistön kiireisenä, joten blogin kirjoittaminen on näppärästi ulkoistettu vieraileville tähdille, tällä kertaa vuorossa Hannan kummitäti Pirkko.

Olimme sopineet tapaavamme Karibian kierroksella olevan rakkaan kummityttömme Hannan ja poikakaverinsa Niklaksen Puerto de Moganissa keskiviikkona 6. marraskuuta. Teneriffan Teide näkyi hotellimme allasalueelle, joten tiesimme mistä suunnasta Calimera oli tulossa. Odotuksemme palkittiin Moganin satamassa keskiviikkoiltana juuri ennen auringon laskua, kun Calimeran masto näkyi ensin aallonmurtajan takana, sitten keula kääntyi satamaan ja siinä he olivat; Hanna, Niklas ja viikon vierailija Oskari.

Kymmenen tunnin purjehdus oli takana. Matkan lopulla Niklaksella oli ollut yllättäen kalaonnea ja illalliseksi oli luvasssa (oletettavasti) tonnikalaa. Alkupaloina nautittiin läheisessä rantaravintolassa ryyppyperunat! Veneellä Niklas valmisti kalasta niin maistuvan aterian, että Hannakin söi monen vuoden jälkeen kalaa. Ilta kului leppoisasti veneellä purjehdus- ja kalastuskokemuksia kuunnellen.

Takuutuoretta tonnikalaa, taustalla raakana wasabin kera, edustalla paistettuna

Perjantaina meillä oli ilo saada Hanna, Niklas ja Oskari all inclusive -hotelliimme vieraaksi. Vietimme yhdessä iloisen ja rennon päivän auringosta, uimisesta, ruoasta ja muusta tarjoilusta nauttien. Oskari rehki kuntosalilla, ja hyvä niin, koska hotellin loputonta ruokatarjoilua hyödynnettiin ahkerasti. Hotellilla oli tarjolla ainakin aamupala, brunssi, lounas, väliruoka ja illallinen, näistä osallistuttiin 3:een keskimmäiseen.

Lauantai-iltana menimme viettämään matkamme viimeistä iltaa Moganiin. Ennen kuin siirryimme Calimeran kannelle nauttimaan aperitiivit, kävimme tervehtimässä Moganin satamaan edellispäivänä saapuneen toisen Maestro35:n, Katariinan, miehistöä.

Hanna oli varannut illallisen tuttavan suosittelemasta Que tal- ravintolasta, minne lähdimme odottavin mielin. Paikka oli ensin häkellyttävä klo 19.30:n konsepteineen, mutta kohta tuntemukset muuttuivat  palvelun ja tarjottavien suhteen erittäin myönteisiksi. Konseptiin kuului kaikille asiakkaille yksi ja sama usean ruokalajin menu, mutta vaikka emme olleet tästä tietoisia emmekä siten olleet ilmoittaneet erikoisruokavalioista etukäteen, onnistui kokki silti taikomaan tyhjästä poikkeavia toiveita vastaavat annokset lennosta tyylillä ja maulla. Taiteellinen vaikutus oli 10 ruoan ja astiaston suhteen.


Tästä se lähti!

Vaihtoehtoinen juustosetti

Ja lisää tulee
Tortellonit hillopurkissaPääruoka liekeissä
Katsaus "keittiöön"
Merellinen vaihtoehto pääruoalle, salaattikulhoa voi käyttää lautasenakin!


Jälkiruoan ilmestyessä pöytään oli hymy herkässä

Jälkiruoka


Ravintolan omisti Norjassa syntynyt ja Ruotsissa kasvanut mies. Illan lähestyessä loppuaan ilmassa oli havaittavissa romantiikkaa; Hanna sai ruusun! Oli haikea mutta levollinen olo jättää kummityttö purjehtimaan armaan kapteeninsa kanssa jouluksi Karibialle. 
2 kommenttia:

  1. Calimeran miehistö kaipaisi kipeästi täydennystä, nimittäin tiskaajan, jotta raaskisivat käyttää kertisten sijaan hyvän ruoan ansaitsemia arvoisiaan oikeita astioita! Ilmoittautuisin vapaaehtoiseksi, ellei olisi muita velvoitteita... ;-)

    VastaaPoista
  2. Minusta Niken kattaus oli kauniimpi kuin ravintolan.
    Mikä muuten tämän sateliittipuheliumen numero on? Olisin lähettänyt terveiset...

    VastaaPoista