perjantai 28. kesäkuuta 2013

Ensimmäinen viikko takana

Alkuperäinen suunnitelma oli viettää juhannus Hangossa mökillä ja jatkaa sieltä mahdollisimman suoraan Gotlantiin. Näin myös kävi, sillä lähdimme maanantaina 24.6. Klo 12 jälkeen Hangosta ja seuraavana päivänä samoihin aikoihin olimme jo Fårösundin vieressä. Matkalla ei tuullut nimeksikään ja sekin vähä välillä tuli kaikista suunnista, joten tämä pätkä meni moottorimarssina. Muuta liikennettä oli todella vähän, joten saimme ihastella rauhassa upeaa auringonlaskua (ja -nousua) sekä kuutamoa rauhassa. Gotska Sandön itäpuolella KBVn alus pyörähti lähellä, muttei tullut edes juttusille.

No, Fårön edustalla mietimme, että voisi yhtä hyvin jatkaa Lickershamniin, jossa olemme käyneet myös muutamana edellisenä kesänä. Siellä saa grillin kivasti aallonmurtajalle ja samalla voi ihastella auringonlaskua. Kuitenkin Lickershamnin lähellä alkoi Visby houkutella enemmän, joten jatkoimme vielä sinne. Matkaa oli kiva tehdä, sillä aurinko porotti kunnolla ja keli oli kesäinen, mutta ei juurikaan tuulinen. Saavuimme Visbyyn satamaan klo 18.30 paikallista aikaa, eli matkaan meni reilut 31 tuntia ja matkaa tuli 202nm. 

Visbyssä oli yllättäen todella hyvin tilaa ja saimme veneen hyvälle paikalle. Seuraava yllätys oli suomalaisten veneiden suuri määrä - äkkiseltään laskettuna yli puolet sataman huviveneistä oli Suomesta ja vieläpä kotimaisina laatuveneinä: Swan, Baltic, Finngulf ja Jonmeri. Ilmeisesti ruotsalaiset eivät vielä ole aloittaneet lomiaan, mutta holskeja ja sakuja toisaalta on ollut useita, kuten toki oli jo Hangossakin. Suomalaisia partioveneitäkin on Visbyssä ollut jo 3 kpl, myös STAFin Helena ja Vahine ovat edustaneet paikalla.

Visby on jo niin tuttu paikka, että vähän keksii uutta sanottavaa, vaikka muutama päivä täällä onkin jo neppailtu. No, sataman lähellä oleva tapas-ravintola osoittautui ihan hyväksi ja Kallis ei ole vielä täynnä, muutkin iltskuppilat vasta aloittava sesonkia. Kelit ovat olleet todella kohdillaan, vaikka nyt onkin jo tuulet voimistuneet ja suunta tietenkin lounaasta. Tästä huolimatta lähdemme huomenna jatkamaan kohti Öölantia, ehkäpä Byxelkrokin kautta Kalmariin.

Veneessä on tehty paljon Visbyssä ja tavarat alkavat hiljalleen löytää kolot, ehkei ihan oikeita kolojaan, mutta jotkut sentään. Vielä on kuitenkin paljon laitettavaa ja mm. aurinkopaneelit ja tuuligeneraattori odottavat yhä asennusta. Näiden lykkäys on kuitenkin helppoa, sillä emme ole niistä vielä hetkeen riippuvaisia. Satamapäiviä kuitenkin tulee, joten voidaan jatkaa hommia melkein koska vain. Ei veneessä tekeminen lopu ja nyt tuntuu vielä olevan aina muutama osa kateissa, joten aikaa kuluu pelkkään etsimiseen...


Briefly in english: 
We are now in Visby (Gotland, Sweden) and leaving tomorrow towards Öland, perhaps to Byxelkrok. Visby is not that crowded yet but half of the boats are from Finland. I guess the Swedes have not started their vacations yet. Too bad since the weather is great and Visby is looking very nice. 

The boat is still a mess inside but we've managed to organize over half of the stuff so it's not so bad anymore. Still plenty to do but we have time... until August.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti